Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site acceptati modul in care folosim aceste informatii. Afla mai multe informatii aici.

FNGAL

“BiTRiMulti – setting up quality Youth Exchanges under the Erasmus+: Youth in Action Programme”

În perioada 13-17 iunie 2016, în Mollina Malaga, Spania s-a desfăşurat un curs Erasmus+ pentru începători (cei care nu au mai derulat proiecte de schimburi de tineri). Titlul cursului a fost: “BiTRiMulti – setting up quality Youth Exchanges under the Erasmus+: Youth in Action Programme”.

La acest curs a participat din partea GAL Valea Muntelui - Alixandrescu Andreea, care a fost selectată în urma unui proces de preselecţie efectuat de către Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale şi apoi o selecţie finală la nivel European de către Agenţia Naţională din Spania. Numărul de participanţi din România a fost de 3. Costurile cursului au fost asigurate în integralitate de Agenţia Naţională a Spaniei în calitate de organizator, iar costurile de transport au fost decontate în procent de 95% de către Agenţia Naţională din România, diferenţa fiind suportată de către participant, respectiv Alixandrescu Andreea.

Scopul cursului a fost acela de a oferi o experiență internațională de învățare actorilor implicați activ în lucrul cu tinerii (în special începători în acest domeniu), prin dezvoltarea competențelor necesare pentru dezvoltarea unor proiecte de schimburi de tineri de calitate.

 Obiectivele cursului:

  • să ofere informații privind programul Erasmus+: Tineret în Acțiune, cu accent pe schimburile de tineri, pentru organizațiile NOI în program (care nu au mai derulat astfel de proiecte);
  • să ofere o experiență de învățare individuală și de grup printr-un proces de simulare a unui proiect de schimburi;
  • să dezvolte competențele, abilitățile și atitudinile necesare organizării unui schimb de tineri;
  • să faciliteze stabilirea de parteneriate în vederea derulării în viitor a unor proiecte comune de schimburi de tineri pentru ONG-urile care se află la prima experiență de acest gen.

Având în vedere experienţa dobândită în cadrul acestui curs cu participare internaţională şi posibilitatea dezvoltării de aptitudini, recomand celor interesaţi de programele Erasmus + şi mai ales cei interesaţi să depune proiecte pe acest program, să participe la astfel de evenimente.

Pe site-ul Agenţiei Naţionale se găsesc informaţii cu privire la evenimentele derulate prin programul Erasmus+ la nivel European şi condiţiile de înscriere. Dacă vă încadraţi în profilul aplicantului aplicaţi!

http://www.erasmusplus.ro/evenimente

Contact

"Toate informatiile, privind Programul National de Dezvoltare Rurala, furnizate in aceasta pagina sunt distribuite GRATUIT si nu sunt destinate comercializarii"

„ACEST SITE NU REPREZINTĂ POZIŢIA OFICIALĂ A COMISIEI EUROPENE.ÎNTREAGA RESPONSABILITATE REFERITOARE LA
CORECTITUDINEA ŞI COERENŢA ACESTOR INFORMAŢII APARŢINE CELOR CARE AU INIŢIAT PAGINA WEB.”