FNGAL

17.09.2015 - Comunicat de presă

Proiectul de cooperare cu tema "Cooperare intre tinerii apicultori – actiune precursoare dezvoltarii comunitatilor GAL Colinele Tutovei si GAL Valea Muntelui" ,finantat în cadrul Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) implementat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), Axa 4 LEADER masura 421, are ca scop realizarea unor conexiuni între tinerii apicultori din cele două comunități reprezentate de cele doua GAL-uri partenere. S-a dorit punerea bazelor unui sistem integrat de cooperare in cadrul fiecarei comunitati si intre cele doua teritorii partenere intre producatori –comercianti –promotori –utilizatori ai diferitelor produse locale din domeniul apicol.
Astfel, in cadrul proiectului de cooperare, GAL Valea Muntelui a organizat in perioada 10-11 septembrie instruirea cu tema "Stimularea antreprenoriatului prin asociere intre tinerii apicultori in perspective valorificarii produselor" – din cadrul Activității 1 a proiectului de cooperare "Cooperare între tinerii apicultori – acțiune precursoare dezvoltării comunităților GAL Colinele Tutovei și GAL Valea Muntelui", finanțat prin FEADR, Axa 4 - LEADER, Măsura 421.

Instruirea a avut loc la Pensiunea Cabana Șoimu din Dărmănești, județul Bacău. În cadrul acesteia au participat 34 de persoane: 30 tineri apicultori – câte 15 din fiecare GAL partener, 4 membri ai echipelor de proiect – câte 2 din fiecare GAL.
Lectorii au fost dl Relu Grigoraș și dl Mocondoi Florin de la SC APICOLA SRL Bacău.

Prin realizarea acestei instruiri, actiune ce contribuie la dezvoltarea sectorului apicol, proiectul de cooperare și-a propus sa aduca plus valoare la nivelul fiecarui partener prin schimb de bune practici privind valorificarea produselor apicole, construirea unei platforme eficiente de comunicare inter-teritoriale intre tinerii apicultori, dar și realizarea unei broșuri comune, care a fost distribuită în cadrul ultimei activități.
Ultima activitate comuna in cadrul proiectului de cooperare va fi organizarea unui targ cu tema "Promovarea produselor apicole din teritoriile GAL Colinele Tutovei si GAL Valea Muntelui". Targul se va desfășura duminica 20 septembrie in localitatea Plopana, pe teritoriul GAL Colinele Tutovei.

La targ vor participa 30 de tineri apicultori care isi vor prezenta produsele apicole, 15 tineri apicultori din teritoriul GAL Colinele Tutovei si 15 tineri apicultori din teritoriul GAL Valea Muntelui.

Contact

"Toate informatiile, privind Programul National de Dezvoltare Rurala, furnizate in aceasta pagina sunt distribuite GRATUIT si nu sunt destinate comercializarii"

„ACEST SITE NU REPREZINTĂ POZIŢIA OFICIALĂ A COMISIEI EUROPENE.ÎNTREAGA RESPONSABILITATE REFERITOARE LA
CORECTITUDINEA ŞI COERENŢA ACESTOR INFORMAŢII APARŢINE CELOR CARE AU INIŢIAT PAGINA WEB.”