Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site acceptati modul in care folosim aceste informatii. Afla mai multe informatii aici.

“BiTRiMulti – setting up quality Youth Exchanges under the Erasmus+: Youth in Action Programme”

În perioada 13-17 iunie 2016, în Mollina Malaga, Spania s-a desfăşurat un curs Erasmus+ pentru începători (cei care nu au mai derulat proiecte de schimburi de tineri). Titlul cursului a fost: “BiTRiMulti – setting up quality Youth Exchanges under the Erasmus+: Youth in Action Programme”. La acest curs a participat…

Anunț 22.03.2016 – Întâlnirea de validare a Strategiei de Dezvoltare Locală Valea Muntelui – activitatea 1.4

GAL Valea Muntelui anunță organizarea a celei de-a treia întâlniri cu partenerii în data de 24.03.2016 pentru aprobarea și validarea Strategiei de Dezvoltare Locală. Aceasta se va desfășura în comuna Agăș, începând cu ora 14:00.

Anunț 08.03.2016 – Întâlnirea a doua cu partenerii – activitatea 1.4

GAL Valea Muntelui anunță organizarea a celei de-a doua întâlniri cu partenerii în data de 10.03.2016 pentru prezentarea rezultatelor întâlnirilor publice din localități și a grupurilor de lucru. Aceasta se va desfășura în comuna Brusturoasa, începând cu ora 14:00.

Anunț 21.02.2016 – Grupuri de lucru pe domenii de interes – activitatea 1.3

GAL VALEA MUNTELUI anunță desfășurarea grupurilor de lucru pentru proiectul cu titlul “Elaborarea Strategiei de Dezvoltare Locală 2014-2020 a GAL Valea Muntelui”- activitatea 1.3. Acestea se vor desfășura în teritoriul GAL Valea Muntelui după cum urmează: Grupul de lucru investiții neagricole, în localitatea Dărmănești, la cabana Șoimul, în data de…

Anunț 02.02.2016 – Întâlniri de informare și consultare în localități – activitatea 1.2

GAL VALEA MUNTELUI anunță începerea întâlnirilor de informare și consultare pentru proiectul cu titlul “Elaborarea Strategiei de Dezvoltare Locală 2014-2020 a GAL Valea Muntelui”- activitatea 1.2. Acestea se vor desfășura în teritoriul GAL Valea Muntelui după cum urmează: Brusturoasa - la sediul primăriei, în sala de ședințe, în data de…

Anunț 29.01.2016 –Acțiuni de animare a teritoriului – activitățile 1.1 și 1.4

GAL VALEA MUNTELUI anunță începerea activităților proiectului implementat prin Sub-măsura 19.1 cu titlul “Elaborarea Strategiei de Dezvoltare Locală 2014-2020 a GAL Valea Muntelui”. În data de 01.02.2016 va avea loc prima întâlnire cu partenerii GAL,în localitatea Dărmănești, urmând ca din 02.02.2016 până pe 11.02.2016 să înceapă animarea teritoriului: împărțirea de…

GAL Valea Muntelui

Zona GAL Valea Muntelui este constituită din 8 unităţi administrativ teritoriale ,7 comune şi un oraş (Agăş, Asău, Brusturoasa, Dofteana, Ghimeş-Făget, Palanca Poduri şi Dărmăneşti) ,se află în partea de N-E a Romaniei(Moldova) şi în partea de N - V a judeţului Bacău, în zona montană şi de deal ,în bazinul râului Trotuş. Valea Trotuşului străbate de la NV la SE Munţii Goşmanu , Munţii Tarcău, Munţii Ciuc, Munţii Nemira care imprejmuiesc teritoriul.

Spre vest, unde se învecinează cu judeţele Harghita şi Covasna, hotarul urmăreşte în general cumpăna de ape dintre bazinul hidrografic al Trotuşului, iar spre nord, se învecinează cu judeţul Neamţ.

Marile oraşe aflate  în apropierea zonei sunt Oneşti, Bacău, din judeţul Bacău, Miercurea-Ciuc in judeţul Harghita, Sfântul Gheorghe şi Târgul Secuiesc din judeţul Covasna, Tecuci din judeţul Galaţi, Roman şi Piatra Neamţ din judeţul Neamţ.

Legăturile cu marile oraşe se realizează prin drumul judeţean  DJ 123, prin DN 12 A fiind traversată de acesta de la N-V la S-E  , prin DN 2G care străbate zona de la V la E ,drumul european E85 şi magistralele de căi ferate 501 CFR  Adjud-Oneşti-Comăneşti-Ghimeş-Siculeni care traversează zona de la S la N-V şi are o lungime de 150 de km de cale ferată electrificată pe toata distanţa şi magistrala 400.

Un important aspect al liniei 501 o reprezintă strabaterea răului Trotuş, care curge de la N-V spre S. De asemnea aceasta linie traversează pasul Ghimeş-Palanca calea ferată de legătură între Transilvania şi Moldova.

--------------

Zona GAL Valea Muntelui cu o suprafata de140.380, 57 ha (1.403,80 km²) şi  60.855 locuitori este o zona de munte, cu un cadru natural deosebit ce prezintă un imens potenţial pentru dezvoltarea durabilă a intregii zone.

Pădurile ocupă cea mai mare suprafaţă, fiind reprezentative şi alcătuite în special din păduri de conifere şi foioase.Aceasta este situată  altitudinal între 1550 - 400 m.

Clima si relieful regiunii GAL Valea Muntelui crează condiţiile dezvoltării unei vegetaţii de tip montan alcatuită din păduri, păşuni şi fâneţe şi de asemenea condiţii pentru o faună foarte diversificată, cuprinzând numeroase specii de insecte, reptile, amfibieni, păsări şi mamifere, dintre care unele sunt specii endemite, rare, periclitate, vulnerabile, ocrotite la nivel comunitar şi/sau naţional

Încă din cele mai vechi timpuri locuitorii din această zonă au avut ca principale ocupaţii agricultura, creşterea animalelor, exploatarea şi prelucrarea lemnului, a metalelor şi unele îndeletniciri casnice prin care îşi produceau cele necesare traiului. Treptat apar şi alte îndeletniciri determinate de condiţiile şi bogăţiile naturale din această zonă cum ar fi extracţia cărbunelui şi a petrolului. Conform irformaţiilor oferite de documente, precum şi a datelor culese în urma studiilor de teren efectuate pe raza localităţilor care compun GAL Valea Muntelui au fost identificate vechi meşteşuguri tradiţionale, unele dintre ele fiind practicate şi astăzi.

Contact

"Toate informatiile, privind Programul National de Dezvoltare Rurala, furnizate in aceasta pagina sunt distribuite GRATUIT si nu sunt destinate comercializarii"

„ACEST SITE NU REPREZINTĂ POZIŢIA OFICIALĂ A COMISIEI EUROPENE.ÎNTREAGA RESPONSABILITATE REFERITOARE LA
CORECTITUDINEA ŞI COERENŢA ACESTOR INFORMAŢII APARŢINE CELOR CARE AU INIŢIAT PAGINA WEB.”